Eficiența șefilor de la Drumuri: vom face 5 ore până la mare pe autostradă. Hotelierii cer demisia lui Narcis Neaga

0

Astăzi, președintele FPRT, Muhamad Murad, a venit la Ministerul Transpoturilor pentru a se întâlni cu ministrul Răzvan Cuc. În opina celui mar mare hotelier de pe litoral, șeful Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, ar trebui să își dea demisia. Motivul: în sezonul estival șoferii vor face cinci ore pe autostrada Soarelui, pe motiv că șefii de la drumuri au decis să înceapă reparațiile în această vară.

Liderul unei federațîi de investitori în turism ii cere demisia directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe care-l consideră vinovat pentru că turiștii ajung greu pe litoral. Din păcate, în ciuda nemulțumirii hotelierilor, în lunile următoare problemele de trafic pe principalul drum spre mare – adică pe Autostrada Soarelui (A2) – se vor acutiza, în loc să se rezolve.

Muhamad Murad – președintele FPTR și patronul hotelului Phoenicia din Mamaia Nord – susține că, din cauza că Autostrada Soarelui e în stare proastă, turiștilor le este mai ușor să ajungă, din Capitală, direct în Dubai sau în nordul Africii, decât pe litoralul românesc.

„Dacă până pe dată de 15 iunie autostrada nu funcționează în parametri normali, hotelierii de pe litoral vor intră în greva fiscală și nu vor mai plăti taxe către stat.

De vină pentru blocajele create este și Biroul de Poliție Autostrada A2, pentru că nu este în stare să dirijeze mașinile către drumuri adiacente. Din cauza blocajelor, turiștii își pun în pericol viață și se întorc nervoși și epuizați de drum dintr-o vacanță pentru care au plătit să se relaxeze.

Fiecare director CNAIR promite că își da demisia dacă nu rezolva problema acestor lucrări care se tot repetă de 20 de ani, parcă în bătaie de joc față de turiștii români. Dar nu doar că nu rezolva problema, dar directorul nu are nici măcar demnitatea de a-și da demisia pentru că este depășit de situație, și de aceea noi, patronatele din turism, cerem demiterea atât a directorului CNAIR, cât și a șefului Biroului de Poliție Autostrada A2″, a transmis Mohammad Murad, prin intermediul unui comunicat de presă.

În replică, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a explicat că – în ciuda nemulțumirilor hotelierilor – lucrările pe A2 vor continuă, în această vara.

„Lucrările de la A2 la care fac referire întreprinzătorii din Turism – adică cele din zona Drajna – trebuiau oricum făcute în această perioada. Au mers mai greu din cauza vremii ploioase. Că pe ploaie n-ai cum să torni asfalt, nu? De asta constructorul (Oyl Company SRL – n.red.) a început pe 28 martie și va termină pe 13 iunie. Deci înainte de 15, cum cer hotelierii.

Nu este exclus să apară întârzieri din cauza vremii. Ele sunt prevăzute și în contract și nu-i sunt imputabile contructorului, de vreme ce acesta nu prea avea ce să facă. Dar la acest moment, nici Compania și nici constructorul nu se așteaptă la întârzieri”, a explicat Alin Șerbănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here