Recomandări pentru pelerinii care vor să-l vadă pe Papa Francisc la Blaj

0

Pelerinii care vor veni în 2 iunie la Blaj cu autocare, microbuze şi autoturisme personale sunt rugaţi să ajungă în oraş până dimineaţa, la ora 7,00, accesul pe Câmpia Libertăţii, unde Papa Francisc va beatifica şapte episcopi martiri, fiind posibil între orele 6,00 şi 10,00, a anunțat Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco Catolică.

„Peste 50.000 de pelerini vor asista la Sfânta Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri pe care Papa Francisc o va oficia pe Câmpia Libertăţii în data de 2 iunie 2019. În acest sens, pentru buna desfăşurare a evenimentului, organizatorii transmit câteva reguli de conduită şi recomandări de care cei care se vor afla la Blaj sunt rugaţi să ţină cont”, se arată în mesajul semnat de către preotul Cristian Barta, responsabil comunicare vizita Papa Francisc la Blaj.

Pelerinii trebuie să se asigure că au la ei invitaţiile pe baza cărora vor putea intra pe Câmpia Libertăţii. De menţionat că tichetele de intrare au fost distribuite parohiilor greco-catolice din ţară, de unde pot fi ridicate conform programului stabilit de acestea. Accesul se va face pe baza invitaţiei nominale primite şi a actului de identitate – carte de identitate sau buletin de identitate – iar pentru minorii cu vârsta până la 14 ani părinţii trebuie să prezinte copii după certificatul de naştere.

„Cei care vor veni cu autocare, microbuze şi autoturisme personale sunt rugaţi să ajungă la Blaj până în data de 2 iunie 2019, ora 7,00. Această solicitare vine în urma măsurilor anunţate de primăria oraşului cu privire la accesul pelerinilor în municipiul Blaj în data de 2 iunie 2019, precum şi la cererea forţelor de ordine care au în vedere fluidizarea accesului pelerinilor pe Câmpia Libertăţii”, se precizează în comunicat.

Citiți și:
Pelerinaj la Blaj în data de 2 iunie: Ce trebuie să știi despre organizare, restricționare trafic, parcări speciale

Potrivit sursei citate, accesul pe Câmpia Libertăţii va fi permis în intervalul orar 6,00 – 10,00. Pentru evitarea aglomeraţiei se recomandă sosirea din timp, toţi pelerinii urmând să treacă prin filtrul de control de securitate de la intrarea pe Câmpia Libertăţii.

Accesul cu animale de companie este interzis. Pelerinii vor putea avea la ei apă în sticlă de plastic, scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandvici. Pentru copiii sub trei ani este permis accesul în cărucior.

De asemenea, accesul pe Câmpia Libertăţii va fi permis doar într-o „ţinută decentă”, în conformitate cu solemnitatea evenimentului, de exemplu purtarea unei vestimentaţii care să acopere umerii şi genunchii.

Papa Francisc se va afla la Blaj în ultima zi a vizitei apostolice pe care o va efectua în România între 31 mai şi 2 iunie.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Articolul face parte din Campania dedicată vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, prin care portalul PiataPresei.ro își propune să promoveze municipiul Blaj și județul Alba – locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, dar și cu o viața economică efervescentă. 
Această campanie este realizată cu sprijinul Bosch Automotive și Florea Grup, sub patronajul Primăriei Municipiului Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here