Exclusiv. Epopeea autostrăzii Transilvania. Dorel face exproprieri!

0

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV, și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungariade la Borș. Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

Numai că, de mai bine de trei ani statul și șefii de la Drumuri se fac că preștesc terenul pentru construirea drumului. Potrivit unui document trimis în Parlament și semnat de Răzvan Cuc, autostrada A3 s-a împotmolit în hârtii.

Citește AICI documentul halucinant trimis de Răzvan Cuc în Parlament.

La elaborarea planului inițial, autoritățile române au împărțit Autostrada A3 în două proiecte independente: Autostrada București–Brașov și Autostrada Brașov–Cluj–Borș, intitulată și Autostrada Transilvania, punctul comun fiind orașul Brașov. În 2015 însă, master planul general de transport, care elabora prioritățile de dezvoltare a infrastructurii, nu mai cuprindea din autostrada A3 decât proiectul autostrăzii Comarnic–Brașov și cel al autostrăzii Târgu Mureș–Borș; legătura Brașov–Târgu Mureș fiind clasificată doar că drum transregio, un statut inferior celui de drum expres.

Pe 1 decembrie 2009 s-au deschis circulației primii 42 de kilometri din această autostradă, dintre Turda și Cluj-Napoca Vest (Gilău),[ iar în 13 noiembrie 2010, încă 10 km între Turda și Câmpia Turzii,[3] iar în 2018 extensia Cluj-Napoca Vest (Gilău)–Nădășelu, în timp ce alte tronsoane sunt în execuție. Din 14 decembrie 2018, sunt circulabili complet toți cei 62 km ai autostrăzii București–Ploiești, după ce porțiunea dintre centurile celor două orașe a fost deschisă inițial în 19 iulie 2012. Pe dată de 30 mai 2013 contractul cu firma americană Bechtel pentru tronsonul de autostradă Suplacu de BarcăuBorș a fost reziliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here