Atenție! Fișierele pe care le descărcați de pe telefon sau email pot conține malware

0

Aproximativ 60% dintre responsabilii cu securitatea informaţiei nu iau încă în calcul ameninţările informatice prin mobile, iar telefoanele inteligente, neprotejate, sunt porţi perfecte pentru atacurile informatice, atrage atentia atrage atenţia asupra riscurilor ce planează asupra companiilor care utilizează tehnologia cloud, Itai Greenberg,  Vice President Product Management în cadrul Checkpoint Software Technologies Ltd.

Potrivit celei de-a treia ediţii a Raportului de securitate pe 2019 emis de companie, 18% dintre firmele multinaţionale au avut anul trecut un incident de securitate IT pe partea de cloud.

Cele mai des întâlnite forme de incident sunt scurgerile de informaţii din neglijenţă, spargerea de conturi şi infecţia cu malware prin accesarea de fişiere din surse necunoscute.

„Vă recomand să trataţi cu maximă prudenţă orice fişier ataşat venit prin e-mail. Acum, răufăcătorii din mediul virtual practică aşa zisa tâlhărie socială, adică maschează fişiere malware în documente aparent sigure şi atractive pentru victimă: invitaţii la licitaţii, ordine de plată, liste de contacte şi aşa mai departe. Sistemele noastre de securitate compensează cea mai slabă verigă din orice sistem de securitate informatica: omul”, a declarat Greenberg.

Tehnologia cloud este printre cele mai expuse ameninţărilor informatice, mai ales că 30% dintre specialiştii chestionaţi de Checkpoint Software consideră că securitatea tehnologiei este în responsabilitatea exclusivă a furnizorului, ceea ce este greşit.

El a dat ca exemplu o banală vulnerabilitate în WinRAR – programul de arhivare – ce a pus în pericol peste jumătate de miliard de utilizatori în întreaga lume. Cercetătorii de la Checkpoint au identificat un bug – o eroare de cod – într-o porţiune de software datând din 2006 şi care prezenta o vulnerabilitate în faţa unui cod executabil. „Imaginaţi-vă că ajungeţi în faţa unui podeţ construit să poată susţine o căruţă şi dvs sunteţi într-un SUV. Podeţul se va rupe. Aşa şi cu porţiunile de software mai vechi, le analizăm linie cu linie pentru a le întări protecţia în faţa ameninţărilor actuale”, a explicat responsabilul de la Checkpoint Software.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here