Ikea închiriază mobilă

0

Ikea va extinde programul său de închiriere de mobilă pe 30 de pieţe, în condiţiile în care grupul suedez vrea să se îndepărteze de vânzarea de produse de mobilă low-cost care sunt ulterior aruncate, ca răspuns la preocupările crescute privind impactul asupra mediului, transmite Reuters.

Acest program de închiriere de mobilă a fost lansat în luna februarie. Extinderea pe 30 de pieţe a fost dezvăluită miercuri la un eveniment organizat la primul magazin Ikea „sustenabil”, deschis la Kaarst, vestul Germaniei, în anul 2017.

„Testarea oportunităţilor de închiriere este una din modalităţile prin care vrem să punem în practică strategia noastră de transformare. Modificările climatice şi consumul nesustenabil se numără printre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră”, a declarat Jesper Brodin, directorul general al Ingka Group, compania care deţine cea mai mare parte din magazinele Ikea.

Ikea a început deja să testeze diferite proiecte de închiriere de mobilă în Olanda, Suedia, Elveţia şi Polonia, şi intenţionează să extindă testele la 30 de pieţe începând de anul viitor. Grupul analizează de asemenea, pentru Suedia şi Elveţia, un program de furnizare de mobilă către companii pe bază de abonament, în timp ce în Olanda testează un pachet de închiriere de mobilă pentru studenţi în parteneriat cu o asociaţie locativă.

Tranziţia Ikea spre un model de economie circulară intervine într-un moment în care mulţi clienţi tineri vor să îşi reducă impactul asupra mediului, preferând să închirieze o gamă largă de articole, de la haine la automobile, în loc să le cumpere. Cel mai mare comerciant de mobilă se confruntă de asemenea cu o lipsă de entuziasm în rândul clienţilor pentru a-şi asambla singuri mobila precum şi de reducerea atractivităţii marilor magazine Ikea amplasate în general la marginea oraşelor, pe fondul exploziei comerţului online.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group. Acesta deţine 367 de magazine în 30 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here