Premieră în justiție: despăgubiri pentru pacienții infectați în spitale

0

O femeie infectată cu o bacterie periculoasă în maternitatea în care a născut va primi, în premieră, daune după ce s-a adresat instanței. Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea este obligat să îi plătească femeii daune în valoare de 50 de mii de lei, în urma unei decizii a instanței. Cazul reprezintă o premieră în România. 

Femeia a fost internată în mai 2013 la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Deşi atunci nu figura cu vreo problemă de sănătate, analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta era infectată cu un stafilococ.

Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit abia la cinci luni de la naştere, după ce a mai suferit o intervenţie chirurgicalã la un alt spital.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei”, a declarat avocata femeii.

În anul 2016, femeia a dat în judecată Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea, iar după 2 ani, instanța a decis că spitalul trebuie să îi plătească femeii despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.
Infecțiile spitalicești reprezintă una dintre principalele 3 probleme la care românii se gândesc atunci când este vorba despre sistemul sanitar,alături de șpaga din spitale și investițiile insuficiente, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 9-16 februarie și dat publicității săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here