Gabriel Dumitrașcu: Firea a cheltuit în 2018 doar 18% din buget pe dezvoltare

0
gabriel dumitrascu

Liderul PNL, Gabriel Dumitrașcu, a făcut o analiză a execuției bugetare la nivelul Primăriei Capitalei. Situația pare dezastruoasă: edilul-șef al Capitalei nu a fost în stare să cheltuie banii alocați. Cu toate acestea, Gabriela Firea cere mai mulți bani anul acesta.

PMB a cheltuit doar 18% pentru dezvoltare, a înregistrat un minus de 27% la realizarea veniturilor și o pierdere de 518 milioane lei, a scris pe pagina sa de socializare liderul PNL, Gabriel Dumitrașcu. Acum, potrivit lui Dumitrașcu, Liviu Dragnea ar urma să ia de la fiecare bucureștean încă 500 de lei pentru a-i distribui spre orașele PSDiste.

„Un nou episod de manipulare publică se derulează de câteva zile. Principalii actori: Dragnea și Firea. Ambii nu mai au aer cand vorbesc despre grija pentru bucureșteni. Ambii emit judecăți cât de mult/puțin se redistribuie Bucureștiului. Ambii evită să ne ofere informațiile în baza cărora să putem judeca singuri. Eu nu accept concluzii fără date, așa că am făcut o căutare a cifrelor relevante.
Tot ceea ce expun mai jos sunt cifre din bugetul Bucureștiului, aprobat în februarie 2018 de CGMB prin Hotărârea nr.54 /2018 și comunicarea privind execuția bugetară, conform ANAF 6936/01.02.2019″, a explicat Dumitrașcu.

Potrivit acestuia, Capitala a înregistrat venituri bugetare de 5,708 miliarde lei și venituri totale realizate de 4,188 miliarde lei.

„Un deficit de 27% la realizarea veniturilor în 2018.Un minus la venituri de 1,520 miliarde, în condițiile in care transferurile de la bugetul de stat(cote defalcate impozit pe venit, TVA, etc.) au fost achitate la valoarea prevazută la începutul anului. Au fost supraevaluate veniturile și/sau nu exista la nivelul PMB capacitatea instituțională de a colecta veniturile? Cheltuieli totale prevazute în bugetul PMB: 6,268 miliarde lei. Cheltuieli totale realizate la final de an: 4,706 miliarde lei.
Rezultă că Bucureștiul a cheltuit cu 0,518 miliarde lei mai mult decât încasările. Nu au existat resurse din încasări de 1.562 miliarde lei pentru acoperirea tuturor cheltuielilor estimate, în special a investițiilor.
Cheltuieli de dezvoltare prevazute în bugetul PMB: 1,514 miliarde lei.
Cheltuieli de dezvoltare realizate la final de an: 0,861 miliarde lei.
Investițiile PMB au reprezentat doar 18,3% din totalul cheltuielilor și au fost de doar 56,7% din totalul bugetat la începutul anului și demonstrează lipsa de viziune, de proiecte viabile, de proceduri și de capacitate administrativă de a dezvolta Bucureștiul. Dacă împărțim veniturile totale realizate la 2.121.794 locuitori(statistica PMB si ANAF) rezultă o alocare realizată în 2018 de 1973 lei/locuitor, față de 1450 lei/locuitor propusă de Dragnea pentru 2019″, a mai precizat Dumitrașcu.

Concluzii trase de Dumitrașcu:Primarul General al Bucureștiului nu a reușit să conducă eficient și performant. Nu a înțeles potențialul real al Bucureștiului de a produce venituri și nu a reușit să încaseze ceea ce estima. Dezvoltarea întărzie și se face prea lent. PMB funcționeză doar 18% pentru rezolvarea problemelor prin dezvoltarea metropolei. Dragnea vrea să ia de la fiecare bucureștean încă 500 de lei pentru a-i distribui spre orașele PSDiste. Suntem puși în situația de a alege dintre doua rele. Eu le resping pe amândouă.
De aici încolo, fiecare să-și facă propriile analize și să adopte conduita adecvată, în raport cu propriile interese și așteptări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here