Firea zice că avem condiții în autobuze. Bucureștenii spun că sunt infecte și vin greu

0

Cea mai aglomerată linie din Bucureşti este cea a tramvaiului 41, însă şi autobuzele care trec prin Piaţa Unirii pun la grea încercare nervii pasagerilor.

Civilizaţia, câteodată, nu vine singură, vine cu forţa. Vine prin intermediul unor instituţii, legi şi reglementări. Este clar şi o lipsă a educaţiei. Cred că dacă Municipalitatea ar lua măsurile necesare, am avea o reducere semnificativă a transportului personal”, spune Adrian Dan, sociolog.

Cea mai rapidă soluţie pentru a străbate Capitala rămâne metroul.

Şi situaţiile conflictuale din transportul public îi fac pe bucureşteni să se gândească de două ori înainte de a se urca în autobuze, tramvaie ori troleibuze. Îngrijorător este că mai bine de jumătate dintre călători au fost hărţuiţi în transportul public sau în staţiile de autobuz, arată datele.

88% dintre oamenii care au participat la studiu spun că nu se simt în siguranţă atunci când folosesc mijloacele de transport public din Capitală. 96% dintre ei spun că au luat parte la violenţe verbale între pasageri, iar 93% spun că au luat parte la altercaţii între pasageri fără bilet şi controlori.

„Este o realitate faptul că atunci când se întâmplă ceva în public apare o teamă şi un disconfort şi o reactie pe măsură care pe unii îi face să gândească şi să afirme că nu vor mai folosi mijloacele de transport în comun”, explică Adrian Dan, sociolog.

Cel mai sigure victime ale agresiunilor fizice sunt femeile:

„În primul rând noi trebuie să fim foarte atenţi, buzunarele noastre.”

„Am văzut aşa mici altercaţii, oameni care înjurau şi au intervenit alţi oameni şi a zis domnule, în mijloacele de transport trebuie să vorbeşti civilizat.”

Două treimi dintre cei care au participat la chestionar spun că ar renunţa la maşina proprie dacă ar avea condiţii bune de călătorit în transportul în comun. Până acum, Societatea de Transport Bucureşti nu a formulat un punct de vedere pe această temă.

Pe de altă parte, edilul -șef, Gabriela Firea, susține că la STB se fac investiții, că se alocă bani pentru spălarea autobuzelor și că sunt condiții civilizate în mijloacele de transport în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here