Buget 2019. Ce atribuții au primarii și câți bani le-a dat Dragnea ca să le gestioneze

0

Bugetul pentru anul 2019 se anunță cel mai mare pentru edili, susține liderul PSD, Liviu Dragnea. Numai că, acesta a uitat să precizeze că primarii au primit în subordine din acest an și servicii care nu le aveau până acum.

Potrivit proiectului aprobat de Guvern, în 2019 edilii vor trebui să achite bugetul pentru funcționarea școliilor, pentru a achita indemnizațiile persoanele cu dizabilități, pentru ajutorul de încălzire a populației, pentru funționarea căminelor pentru persoane vârsnice. Totodată, edilii vor trebui să acorde stimulente pentru familiile nevoiașe, burse și pachetul alimentar elevilor. Pe lângă asta, să facă investiții și să gestioneze orașul eficent.

Potrivit documentului aprobat astăzi, în bugetul pe 2019 primarii vor primi pentru a acoperi aceste cheltuieli – 1,640 de miliarde de lei.

-La Consiliile Judetene cresterea bugetului de la 250 lei la 450 lei/locuitor.

– S-au descentralizat centre pentru persoane cu handicap și pentru protectia copilului, indemnizația pentru insoțitori.

-Autoritățile locale primesc un total de 6,3 mld. lei pentru acoperirea cheltuelilor.

-Bugetul este echilibrat, cifrele se bazează pe modul in care merge economia – un PIB peste 1.000 de miliarde de lei.

-Bugete primării – 7 mld. lei în plus față de anul trecut. Avem patru structuri asociative: municipii, județe, orașe, commune. Trebuie o reașezare. Nu putem sa discutăm doar despre București, trebuie discutat cu toate cele patru structure, finanțare echilibrată. Sunt bani suficienți la comune. Orașele și muncipiile, s-au discutat cifreel, sumele vor fi suficiente. Nevoile sunt foarte mari, dar nu putem să dăm bani doar într-o direcție. Vor primi bugetele, fiecare primar trebuie sa-si faca plan de investitii. Nu este nicio tariere de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here