Discuţiile privind bugetul pe 2019 vor continua marţi seara la Ministerul de Finanţe, iar varianta finală va fi comunicată miercuri, până în prânz, a declarat ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

Acesta a fost întrebat, la finalul discuţiilor cu primarii de municipii, dacă proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site-ul MFP în cursul serii de marţi.

„Nu. A rămas că discutăm la Finanţe în această seară şi mâine, undeva până în prânz, să comunicăm varianta finală”, a răspuns ministrul.

El a precizat că au avut loc discuţii cu toate partidele pe marginea proiectului bugetului pe 2019.

„Am discutat cu toate partidele. Se discută deschis. Nu este cineva la birou la Finanţe care stă şi face undeva pe sub masă vreun buget”, a mai afirmat Teodorovici.

Anterior, ministrul Finanţelor declarase, înainte de şedinţa Comisiei economice a Senatului, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local, menţionând că deficitul va fi „undeva la 2,55%”.

„Despre buget vom discuta în momentul în care îl punem pe site pentru consultare publică, probabil că astăzi (marţi, n.r) o să avem acest buget, după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local o să punem pe site şi bugetul”, a afirmat ministrul marţi la prânz.

Anul acesta, Ministerul Sănătății și cel al Educației vor primi mai mulți bani. Deficitul pe care mizează guvernanții este de 2,55 la sută, dar rămâne de văzut dacă va suferi modificări.

Săptămâna viitoare, proiectul de buget va ajunge în Parlament, va fi discutat și adoptat, apoi va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), 2,88% din Produsul Intern Brut (PIB), sub ţinta anuală stabilită de 2,97% din PIB, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here